Пет земаља у Европи немају аеродром

Г.С.
Пет земаља у Европи немају аеродром

С једне стране Француска, а с друге Средоземно море, Монако је друга најмања држава на свијету. Људи авионом обично слијећу ма аеродром Нице на Азурној обали у Француској

1. Ватикан

Најмања је држава на свијету с површином од 0,44 километара квадратних. Нема свој аеродорм, јер се налази унутар Рима који има два међународна аердорома..

2. Сан Марино

Још једна држава која нема аеродром, а не окружује је урбани град, као што је случај код Ватикана. Без обзира, аеродорм “Федерико Фелини” удаљен је само 15 километара.

3. Монако

С једне стране Француска, а с друге Средоземно море, Монако је друга најмања држава на свијету. Људи авионом обично слијећу на аеродром Нице на Азурној обали у Француској.

4. Лихтенштајн

Мала држава налази се на граници Аустрије и Њемачке. Најближи аеродорм је у Швајцарској, Сент Гален-Алтенрхеин. Ова земља има највиши БДП по глави становника те се може похвалити да је међу онима које имају најмањи јавни дуг.

5. Андора

Мала држава између Француске и Шпаније смјештена је на Пиринејима. Главни град је Андора ла Вела, који је уједно и највиши главни град у Европи. У размаку од три сата постоји пет аеродорма у Шпанији и Француској, пише Real Smile а преоси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана