Пет најбољих француских хотела за љубитеље скијања

Agencije
Пет најбољих француских хотела за љубитеље скијања

У Француској је у порасту нова генерација луксузних хотела, који комбинују гостопримство старог свијета са најновијим трендовима.

У данима када су Одри Хепберн и Кери Грант посјећивали обронке Мегевеа, а Брижит Бардо оживјела Мерибел, било је шик провести зимски одмор у луксузном хотелу, дружећи се са осталим гостима након скијања и пијући вечерње коктеле испод гламурозних лустера.

Затим су стигле промјене, а са њима и успон луксузних ложа и савремена екстраваганција скривања од јавности. Али ове зиме, нова генерација луксузних хотела је у порасту у Француској, комбинујући гостољубивост старог свијета са најновијим трендовима у обједовању, дизајну, као и са најцјењенијом погодношћу модерног доба - приватношћу.

Les Chalets du Mont d'Arbois

Поновно лансирање Les Chalets du Mont d'Arbois хотел нам представља продубљену сарадњу хотелског бренда и породице Ротшилд. Историјски хотел са пет звјездица састоји се од три заклоњене и скоро реновиране лоше које се налазе надомак Мегеве скијашких стаза, а у стилу иду од рустичног шика, па све до бохо, рефлектујући разнолике личности три Ротшилд сестре – Еве, Ноеми и Алис, по којима су и назване. Ако томе додамо умирујуће погледе на планине, отворено-затворени базен, органске Бамфорд спа третмане у приватности вашег смештаја и префињене вечере у Прима ресторану, сигурни смо да ћете бити више него задовољни.

Armancette

Сент-Николас де Вероче је мало вероватно мјесто за један од најзгоднијих нових хотела са пет звјездица у Француској: У овом успаваном засеоку на рубовима Монт Бланка, краве броје више становника. Па ипак, са својим неупадљивим осјећајем за луксуз и посвећеношћу локалним производима, шармантни Арманцетте хотел са 17 спаваћих соба је успио да наведе кувара са три Мишелин звјездице да се врати из пензије и креира меније за ресторан. Гости који су љубитељи дизајна ће свакако цијенити елегантну мјешавину класичног екстеријера швајцарске ложе, са углађеним савременим ентеријерима који користе локални камен, дрво и крзно.

La Refuge de Solaise

У међувремену, космополитски Val d'Isere сада се може похвалити највишим хотелом у Француској: он се налази на 8.369 стопа уз планину Солаисе, а представља стилски преуређену станицу жичаре. У распону од раскошних апартмана који примају од четири до 18 гостију, до спаваонице са 14 кревета (са 16 додатних спаваћих соба и апартмана између њих), La Refuge нуди неуспоредив приступ ски-ин / ски-оут-у, као и два ресторана, коктел бар, спа и базен с погледом који се пружа у даљину. Не пропустите ботанички wellnes третман exterier направљен од ручно убраног алпског цвијећа и биља од стране екипе мајке и ћерке која стоји иза бренда.

Le Charbichou

У сусједном Куршевелу, иконски Le Charbichou представља нову генерацију, јер је кувар и покровитељ, Мишел Рошеди, предао своју круну након владавине у трајању од 56 година. Заговорници Рошедијеве динамике, гости Gastronomique ресторана немају разлога за страх: Рошедијев други 32-годишњи командант, кувар Стефан Бурон, преузео је вођство. Настављајући фокус на инвентивној кухињи, Бурон ће понудити меније за дегустацију у девет оброка, испуњене сезонским локалним састојцима и иновативним техникама. Сам хотел, након реновирања у вриједности од преко 11 милиона долара, посједује 41 савремену спаваćу собу поред лежерног ресторана Bistronomique и бара Charbichou.

Le CoyCoy

Они који траже срце акције неће наћи боље од Le CoyCoy, у Мерибелу. Смјештен поред стазе за скијање у паметној енклави Белведере, тик изнад злогласног центра Ронд Поинт - куће слободне текуће вотке, плеса на столовима и живе музике. Нуди 55 апартмана и собе, двије приватне планинске куће, два ресторана шефа Рикарда Гираудија и спа центар Тата Харпер. Са минималистичким ентеријером из француског бренда Пјер Јовановић, он открива дискретан луксуз који је дефинисао следећу генерацију ски хотела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана