Ово су најромантичнија мјеста у Европи

Б92
Ово су најромантичнија мјеста у Европи

Свако има своје мишљење о томе шта је романтично, али мјеста преплављена туристима чији се селфи штапови сударају у ваздуху сигурно нико не сматра мјестом за уживање с вољеном особом.

Уколико двије особе нису само сапутници једно другом док путују, романтична путовања треба да буду на неким завученим мјестима како би парови могли да се посвете једно другом, неисцрпљени од гужве и буке. Ово је пет романтичних мјеста за оне који заиста желе да буду сами.

Донегол, Ирска

Уколико вам шетња шумом јела, празном обалом или мистичним мочварним подручјем звучи довољно интимно, онда је Донегал мјесто за вас. Најбољи период за посјету ове области је од новемра до марта, када се сви они који су дошли да ту проведу распуст и одмор врате својим кућама. Као највеће занимљивости у Донегалу су замак Гленвеј и напуштена црква на планини Еригал.

У јесен раде само пабови који угошћавају мјештане, а гужве нема ни у одабиру смјештаја, али за истински доживљај најбоље је изабрати традиционалну камену кућицу с погледом на планину, а уколико будете изабрали неку која има камин на дрва, ово путовање би сигурно било упамћено као једно од најромантичнијих.

Кошице и планина Татре, Словачка

Туристи су готово ријеткост у највећем граду источног дијела Словачке, иако је у питању симпатично мјесто с веома приступачним цијенама. Најважније знаменитости се налазе у главној четврти у којој се мјешају барокне грађевине, удобни кафићи и готичка здања.

За обилазак самог града није потребно много, а након тога је најбоље отићи на планину Татре и уживати с вољеном особом. Није важно у које годишње доба ћете доћи овдје, али уколико уопште не желите људе који тумарају, изаберите радни дан како бисте избјегли становнике из околних мјеста који долазе да уживају у викенду.

Фарска острва, Данска

Овај дио Данске одавно важи за бисер међу "неоткривеним стазама". Налазе се у Сјеверном мору између Исланда и Норвешке, а призор вјетровитих и "неукроћених" острва у исти мах дјелују суморно и величанствено.

Таласима обликоване литице, водене пољане и црне базалтне дине су свакако нешто што желите само за себе и вољену особу. Уз све то, обојене дрвене кућице чине да ово мјесто дјелује као да је из неког филма, а не стварно.

Ипак, постоји разлог због ког људи нису навалили да уживају на Фарским острвима. Температура, веома ниска температура. Чак и када није превише хладно, ту је вјетар да тај осећај промени. Међутим, заљубљеним људима никако неће сметати да након шетње пожуре у смјештај и загрију се уз топли напитак.

Фавињана, Сицилија

Људи који воле своју приватност и да уживају у одабраном друштву као по правилу не воле прелијепе плаже због гужви које углавном привлачи та љепота. Срећом, постоји мјесто, иако прелијепо, није преплављено туристима. Фавињана је малено острво у близини Сицилије, тихо и мирно, а осим људи, на острву готово да нема ни аутомобила.

Овде можете изнајмити бицикле и возити у пару, у потрази за довољно скривеном плажом на којој бисте могли да уживате у прозирноплавој води. Једина "мана" овог острва јесте то што су плаже шљунковите, па у дуге шетње плажом морате ићи обувени.

Азорска острва, Португал

Ово је девет вулканских острва која се налазе у Атлантском океану. Удаљена су око 1.500 километара од копна Португала и Марока. Оно што посјетиоци могу овдје да очекују јесу активности попут посматрања китова, крстарење, пливање с делфинима, а можете и на планинарење или да се возите прелијепим предјелима, на којем год острву да се нађете.

Иако постоји девет острва за истраживање, Грациоса је можда најбоље за парове, јер је најмање посјећено, мада за које год да се одлучите, нећете погрешити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана