Овако изгледа унутрашњост возова у Јапану

Агенције
Овако изгледа унутрашњост возова у Јапану

Возови су превозно средство које се у Јапану најчешће користи, а туристи су импресионирани њиховим изгледом.

Од 51 возне станице са највише путника на свијету, чак 45 се налази у Јапану и то нас не изненађује с обзиром на то да се у Јапану технологија нон стоп развија.

Возови у многоме утичу на живот Јапанаца, а они су по много чему посебни и различити од осталих возова у свијету. Посебан воз нарочито је популаран јер путницима пружа невјероватан комфор и услугу у чак 6 различитих категорија. Ово су само неке од ствари које га издвајају од возова у другим земљама.

Sunrise Express. У питању је воз са спаваћим колима. Чине га Sunrise Izumo и Sunrise Seto, а саобраћа на релацији Токио - Окајама гдjе се ова два дијела раздвајају и иду у различитим правцима. На путу назад опет се спајају у истој тачки.

Прва класа

Овај воз има 6 различитих типова смјештаја. Single Deluxe или А класа изгледа веома удобно за једну особу. Има сто и столицу, лични лавабо поред кревета, свjетло и радио, а путник добија и собне папуче, баде мантил и тоалетни прибор. Имате осjећај као да сте у малој покретној хотелској соби.

Друга класа

Овде спадају Sunrise Twin, Sunrise Single и Sunrise Solo. Намијењени су двијема особама и немају горе услове него А класа. Имате утисак ка ода путујете у малој хотелској соби у којој сте ви и ваши пријатељи.

Нобиноби

Ово је посљедња спавајућа дионица. Представља простор на два спрата, сваки од путника је подијељен од другог преградом и веома су удобни за спавање. Одлично је за упознавање нових људи.

За туширање 6 минута

У возу постоје тоалети, машине за продају пића и слаткиша, простор за пушаче и одмарање. Туширање је веома занимљиво. Да бисте користили туш морате да платите, а вода се након 6 минута гаси па морате да платите поново. Након употребе туш кабине морате да притиснете дугме које покреће аутоматско чишћење, пише “Телеграф“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана