Овај град проглашен је најсретнијом дестинацијом на свијету

ГС
Foto: Агенције

Препознатљив по топлој, сунчаној клими, шареним зградама, сјајном ноћном животу и љубазним мјештанима, Лисабон у Португалугалији проглашен је најсретнијим на свијету према истраживању компаније за путовања iVisa.

Захваљујући Индексу најсретнијих градова свијета - листи која рангира 40 градова како би се утврдило које је најсретније мјесто на свијету - путници своје путовање могу прилагодити у складу с тим.

Помажући вам да одлучите гдје путовати на основу пет фактора среће: цијенама живота, сунца, зелених површина, љубазног локалног становништва и очекиваног животног вијека, можете бити сигурни да свака дестинација на листи испуњава ове захтјеве.

Ове године, Лисабон је изгласан за најсретнији град на свијету.

Постоји разлог зашто је Лисабон био на врху листе среће. Познат по топлој, сунчаној клими, шареним, чудним зградама, сјајном ноћном животу, фадо музици и љубазним мјештанима, главни град Португалије је један од најсликовитијих градова на свијету.

Главни град Португалије годишње сунце грије чак 2.801 сат, а становници у просјеку раде 31 сат у седмици.

Осим што је окруњен као први у одјелу за срећу, заузео је и четврто мјесто за најљепши град на свијету на листи у City Guide, веб странице посвећене урбаним дестинацијама.

Такође је дом низа познатих знаменитости, укључујући манастир Јеронимос и торањ Белем. Када се говори о храни, пожељећете пробати један од домаћих специјалитета, Pastéis de Belém.

Друга на листи је Барселона, а у топ 10 налазе се и Атина, Рим, Сиднеј, Мадрид, Торонто, Сан Хосе, Истанбул и Банкгок, преноси Klix.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана