Овај град је проглашен најбољим за 2023. годину

Г.С.
Овај град је проглашен најбољим за 2023. годину

Лондон је проглашен најбољим градом за 2023. годину, а на врху листе коју креира консултантска кућа за некретнине и туризам ''Resonance'' је већ седму годину заредом.

Од суочавања с ефектима Бреџита и глобалне пандемије до оставке и именовања два различита премијера, затим платинастог јубилеја краљице Елизабете, до једне од највећих сахрана свих времена, Лондон је био релативно централна тачка у свјетским вијестима за 2022. годину.

Но, упркос свему наведеном и свему што се догодило између, Лондон је седму годину заредом на врху листе најбољих градова свијета .

Консултантска кућа за некретнине и туризам ''Resonance'', која је саставила годишњу ранг-листу, фокусирала се на шест кључних категорија док је анализирала водеће свјетске градове: мјесто, производ, програмирање, просперитет људи и промоција.

Између многих позитивних карактеристика, Лондон је хваљен због своје "све одважније" кулинарске индустрије, процвата луксузних некретнина које доводе неке од најбогатијих закупаца на свијету и врхунског туризма, а занимљиво је да је Лондон предњачио по хасхтаговима на Инстаграму, Facebookу таговању те TripAdvisor рецензијама.

Остала почасна признања за Лондон укључивала су повратак ноћног метроа у Лондону, "најобразованије становништво на планети" и порезне олакшице за велике корпорације.

Након Лондона друго мјесто заузео је Париз, а на листи најбољих десет нашли су се и Њујорк, Токио, Дубаи, Барселона, Рим, Мадрид, Сингапур те Амстердам.

Занимљиво је да Кијев проглашен почасним најбољим градом те је описан као "урбани свјетионик храбрости и отпорности", упркос сукобу који трпи. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана