Нова плажа и модеран сплав са плажним баром на Билећком језеру

Срна
Нова плажа и модеран сплав са плажним баром на Билећком језеру

БИЛЕЋА - На Билећком језеру овог љета се очекује још више туриста и купача јер ће до краја ове недјеље за њих бити спремна нова плажа, уз коју ће бити отворен модеран сплав са плажним баром, речено је Срни у локалној Туристичкој организацији.

У овој организацији најављују да ће на Билећком језеру, на купалишту Чепелица, туристима, посјетиоцима и купачима ове љетне сезоне, уз нову плажу, бити на располагању и нови садржаји - изнајмљивање бродића, глисера, скутера, педалина, кајака и остале занимљивости и погодности за одмор.

Нова плажа и савремени сплав са "бич баром" (beach bar) пројекат је приватних инвеститора из Билеће, а граде се прекопута постојеће плаже и сплава и очекује се да ће заједно привући још више купача и туриста на језеро.

На Билећком језеру у Чепелици већ 20 година постоји један сплав и плажа, која се сваке године насипа и уређује, а који привлаче локалне, али и многе друге туристе из окружења у вријеме љетних врућина.

У Туристичкој организацији Билеће су истакли да је у непосредној близини Билећког језера, посебно на многим повољним локацијама, потребно улагати у инфраструктуру, нарочито у приступне путеве, довод струје, воде и канализације, а неопходна је и промоција туристичких и других потенцијала језера, да би инвеститори још више улагали.

У Општинској управи на Билећком језеру виде завидан ниво туристичког потенцијала и очекују да ће нови садржаји на језеру имати позитиван утицај на развој туризма у Билећи.

"На локацији Чепелица на Билећком језеру по урбанистичком плану постоји могућност за отварање више сплавова, као и бунгалова и простора за камперско насеље, за шта су неопходне нове инвестиције", навели су из општине Билећа.

Посјета туриста и купача на Билећком језеру посебно је била повећана прошлог љета, када је због пандемије корона и епидемиолошких мјера био отежан њихов одлазак на море.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана