Њемачке туристе пикник у Венецији коштао 4.000 евра: Шта све не смијете да радите у овом граду?

ГС
Њемачке туристе пикник у Венецији коштао 4.000 евра: Шта све не смијете да радите у овом граду?

Четири њемачка туриста кажњена су са 4.200 евра због пикника на историјском обиљежју у Венецији.

Група је купила храну и поставила камп на малом тргу у близини венецијанског трга San Zaccaria.

Поставили су столице и раширили столњак преко камене конструкције за коју се испоставило да је напуштени извор бунара из раног 18. вијека. О томе је обавијештена локална полиција, а сваки од туриста кажњен је са 1.050 евра.

"Можда су мислили да је ово нормално понашање, али не можете да једете са 300 година старог извора у Венецији, и брзо смо добили дојаву", рекао је за Тајмс шеф градске полиције Марко Агостини.

Агостини је додао да се број туриста у Венецији вратио на око 90.000-100.000 дневно, а да је полиција поново увела локални "кодекс понашања".

"Број посјетилаца се враћа на нивое прије пандемије и још увијек нисмо видјели кинеске и индијске туристе који проводе само неколико сати у граду“, рекао је он.

"Морали смо да интервенишемо због дронова, људи који се возе око Марковог трга на скутерима и роне у каналима", додао је Агостини.

Венецијанска строга туристичка правила забрањују скакање у канале, бацање смеćа, ношење купаćих костима, писање графита, храњење голубова, постављање катанаца на мостове и вожњу бициклом, као и јавне пикнике.

Прошлог мјесеца један туриста је кажњен са 400 евра због купања у градском Великом каналу, док је у јануару једна женска особа избачена из Венеције и забрањен јој је поновни улазак на 48 сати након што је ухваћена како позира у топлесу на ратном споменику, преноси Б92.

Чешког посјетиоца ухватила је полиција и казнила са 350 евра због недруштвеног понашања, плус додатних 100 евра и дводневну забрану уласка у град.

Градоначелник Венеције Луиђи Бруњаро је 2018. године предложио "забрану сједења" како би се спријечило да посјетиоци застану да сједну у одређеним дијеловима града, уз казне за ненамјерно сједење у висини од 50 до 500 евра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана