Његово превозно средство је бицикл: Зоран стигао чак и до Блиског истока

GS
Foto: Ilustracija

Нада се да ће му остати још снаге да са својим бициклом скита по планети и да ће његове авантуре подстаћи дјецу да оставе телефоне и најприје изађу на игралиште

Његове пустоловине почеле су 2008. године, и од тада је бициклом по свијету путовао чак 15 пута. Како каже све мање зна зашто је кренуо, а потврђује да је од дестинације много важније само путовање.

Његов каприоло бицикл није се котрљао само на Антарктику, каже са осмијехом Зоран Зивлак, Новосађанин који је на прошлогодишње Свјетско првенство у фудбалу стигао бициклом. Нашим фудбалерима није донио срећу, али је са путовања у Катар донио много утисака и стекао још толико пријатеља.

Зоран је своје пустоловине до Катара преточио у 40-минутни документарни путопис. У препуној сали Покрајинског завода за заштиту природе Новосађани су са одушевљењем слушали о Зорановим авантурама са Блиског Истока.

Зоран ће са путовања памтити и људе и пределе. Како каже, нада се да ће му остати још снаге да са својим бициклом скита по планети и да ће његове авантуре подстаћи дјецу да оставе телефоне и најприје изађу на игралиште, а потом и у бијели свет, преноси Радио телевизија Војводине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана