Низом манифестација у ЗТЦ Бања Врућица славе вијек успјешног пословања

Драган Сладојевић
Низом манифестација у ЗТЦ Бања Врућица славе вијек успјешног пословања

Теслић - Низом манифестација Здравствено-туристички центар “Бања Врућица” ће, у наредним седмицама, прославити пуних 100 година успјешног пословања.

У нови вијек улазе са бројним амбициознијим плановима, док велики јубилеј обиљежавају богатим музичким и спортским програмом, који ће бити крунисан 11. септембра свечаном академијом коју ће директно преносити РТРС.

У склопу академије, као друштвено одговорна институција, “Бања Врућица” ће уручити значајну донацију једном од локалних субјеката којима је помоћ најпотребнија.

Љубитељи квалитетног звука већ сутра и прексутра ће, на зеленој површини преко пута хотела “Србија”, моћи да уживају у бесплатним концертима.

Тако ће сутра, са почетком у 19 часова, наступити Оркестар Перице Јаћимовића, али и Оркестар Дејана Петровића, иначе вишеструки побједници Драгачевског сабора трубача у Гучи, с тим што је за то вече предвиђено и додатно изненађење за све посјетиоце.

Други дан викенда, са почетком у 20 часова, резервисан је за наступ великих регионалних музичких звијезда, Џејле Рамовић и Бобана Рајовића.

За 20. август планиран је фудбалски меч на којем ће вјештине одмјерити ветерани ФК Минерал, који “Бања Врућица” годинама спонзорише, те ветерани ФК Црвена звезда из Београда, чије су бројне звијезде, из седамдесетих и осамдесетих година прошлог вијека, већ потврдиле долазак, а улаз је, наравно, бесплатан.

- Желимо да низом пригодних манифестација обиљежимо овај велики јубилеј - стотину година постојања. Већ овог викенда поклањамо концерте локалном становништву, али и становницима сусједних локалних заједница, као и нашим гостима - рекао је Александар Радошевић, извршни директор за операције и маркетинг у ЗТЦ “Бања Врућица”.

Истакао је да је при крају и израда монографије којом ће бити документована богата историја ЗТЦ “Бања Врућица”, а њена промоција биће одржана почетком идућег мјесеца.

Драган Богданић, генерални директор ЗТЦ “Бања Врућица”, рекао је да радост поводом великог јубилеја желе да подијеле са својим корисницима, клијентима, али и локалном заједницом.

- Прије стотину година господин Симо Крстић купио је “Бању Врућицу” од тадашње беговске породице Ајановић из Тешња и од тада почиње модерни развој “Бање Врућице” - истиче Богданић.

Додаје да је прво изграђен један хотел, односно вила, да бисмо данас имали цијели комплекс.

- На срећу, сви они који су овдје живјели и радили настојали су да оставе свој траг и “Бању Врућицу” унаприједе - рекао је Богданић.

Истакао је да “Бања Врућица” данас има двије основне дјелатности, а то су здравствена, која се односи на рехабилитацију, лијечење и превенцију, те - туризам и угоститељство. Осим тога, гостима је на располагању и могућност активног одмора.

- Данас запошљавамо скоро 400 радника и успјешно послујемо. До сада смо исплаћивали и 13. плату, а надам се да ћемо с тим и наставити - рекао је Богданић, који додаје да су, за првих шест мјесеци, радницима повећали плате за 12 одсто, а исплаћен им је и регрес, као и пет одсто од прошлогодишње остварене добити.

Резултати пословања све су израженији, па су тако прошле године гости остварили чак 230.000 ноћења, а у протеклих седам мјесеци попуњеност је била боља у односу на исти период 2018.

ЗТЦ “Бања Врућица” је своју дјелатност прошле године проширила и на етно-село Усора, чиме враћају живот овом дијелу теслићке општине, који је до сада био демографски погођен. Планови су такође амбициозни.

- У септембру или октобру отворићемо дијагностички центар у Теслићу, у чијем ће саставу бити амбуланте породичне медицине и специјалистичке амбуланте, те стоматолошка амбуланта и апотека која ће радити 24 сата. Желимо да грађани Теслића имају апотеку у било које доба, иако ту вјероватно неће бити економске оправданости - навео је Богданић.

У плану је, подсјећа, и изградња ресторана “Кисељак” са банкет салом, а та инвестиција, вриједна око три милиона марака, донијеће нових од 15 до 20 радних мјеста.

- Ускоро ћемо и, на мјесту старог хотела “Крајина”, почети градњу болнице на око 4.000 метара квадратних, а та инвестиција износи око 10 милиона марака - рекао је Богданић.

Иначе, настави ли се овај тренд попуњености капацитета ЗТЦ “Бања Врућица”, у плану је изградња још хотела с обзиром на то да тренутно не могу да смјесте све оне који желе да им буду гости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана