Монтирана сцена или жудња за храном? Туристи из цијелог свијета хрле да виде чудан феномен VIDEO

24sedam
Foto: Profimedia

Док путујете кроз Мароко, можда ћете угледати неке козе како висе на гранама арганије жваћући неко зелено или смеђе воће налик пасуљу.

Дрво је бодљикаво и трновито, тако да многа створења никада не би ризиковала да се попну на њега, али ове козе са тим изгледа немају никакав проблем.

Како су природни извори хране за животиње у земљи оскудни, козе су прилично одлучне да на све начине дођу до слатког залогаја. Ако су појеле сво воће које ниско виси, скочиће на гране и јести све што им је доступно.

Козе су невјероватно спретне када је у питању кретање по дрвећу, иако углавном само стоје на једном мјесту.
Ипак, има и другачијих извјештаја који потврђују да није ријеч о феномену, већ о манипулацији те да можда и није све баш онако како се чини.

Наиме, британски еколог и фоторепортер Арон Гекоски недавно је рекао за медије да вјерује да неки фармери у Мароку на силу стављају козе на дрвеће како би привукли туристе. Гекоски је додао да фармери често ротирају уморне козе половином дана и замијењују другим. Све са циљем наплаћивања фотографисања крај овог необичног призора. 

И док фармери кажу да само користе доступну пословну прилику, добротворне организације за заштиту животиња забринуте су да ова пракса није у најбољем интересу коза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана