Мјесто гдје се састају милијардери: Пјешачење, голф и кајак, а међу гостима Закерберг и Гејтс

ГС
Foto: Илустрација

Инвестициона банка Allen & Company сваког јула организује традиционалну финансијску конференцију у трајању од око недјељу дана, на коју се позивају најбогатији и најутицајнији људи свијета, због чега је добила надимак љетњи камп за милијардере.

Љетњи камп за милијардере одржава се од 1983. године у "Sun Valley Resort", који се налази на надморској висини од 1805 метара у округу Блејн у америчкој држави Ајдахо. То је позната скијашка дестинација окружена планинама Балд и Долар.

У љетњим мјесецима ово мјесто је идеално за пјешачење, голф, кајак, бициклизам и друге сличне активности. Ове активности су и на списку учесника љетњег кампа, похађањем предавања о финансијским питањима, али и склапањем пословних уговора.

Због пандемије вируса корона, камп је први пут у историји отказан 2020. године, а 2021. године одржан је под посебним околностима. Сви присутни су морали да буду вакцинисани и да имају негативан тест на ковид 19, а већина догађаја се одвијала – на отвореном.

Познато је само неколико детаља о конференцији јер новинари имају веома ограничен приступ догађају и његовим гостима током лјетњег кампа. Веćина гостију долази у долину Сунца приватним авионом, одсједају у луксузном одмаралишту и имају познате куваре који лете у град само да би припремили своје оброке како желе.

Форбс је прошле године избројао најмање 25 милијардера у лјетњем кампу – од Марка Закерберга и Била Гејтса до Ворена Бафета и Мајкла Дела – који заједно посједују око 825 милијарди долара, пише Б92.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана