Мјеста на која људска нога још увијек није крочила VIDEO

Г.С.
Мјеста на која људска нога још увијек није крочила VIDEO

Често нисмо свијесни да на Земљи постоје мјеста на која људска нога још увијек није крочила и која највјероватније, још увијек у потпуности припадају дивљим животињама.

 

Многа од ових мјеста су толико удаљена и неприступачна да би нам било потребно пуно времена и напора да бисмо их досегли. Ипак, она о којима смо чули и које за сада гледамо само на сликама, често запањују својом љепотом.

Језеро у шуми, Русија

Нико не зна гдје се тачно налази ово мистериозно језеро. Према неким тврдњама могло би да буде у руској регији Тјумен. Како је дошло до тога да језеро заврши овако топло ушушкано дубоко у шуми? То још увијек није откривено.

Хонокохау водопад, Мауи

Ово забачено мјесто преплављено је зеленилом.

Сам поглед на њега вам даје осјећај изузетне љепоте, величанствености и тајновитости природног свијета.

Стјеновита острва, Палау

За модерну људску цивилизацију, ова стјеновита острва су само једно забачено мјесто, од којег заправо немамо ништа. Иако је оно данас ненасељено и нетакнуто, током протеклих неколико хиљада година , археолози су сигурни да су људи боравили на њима.

То знамо због доказа који су пронашли о такозваним “ситним људима” – људској врсти која је тамо живјела и имала веома успорен раст.

Стјеновита шума, Мадагаскар

Ове стјеновите избочине и кањони настали су током дугог периода од милион година и то углавном под земљом у облику огромних пећина.

Током година, монсунске кише испирале су метар по метар кречњака и дебеле слојеве седимента, стварајући овај систем јединствених, тајанствених природних мостова, торњева и клисура који могу досећи и до 120 метара дубине, преноси Б92,

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана