Љевнаић: Најуспјешнија љетна сезона у историји

Срна
Љевнаић: Најуспјешнија љетна сезона у историји

ЈАХОРИНА - Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић рекао је да би ова љетна сезона, према прогнозама, требала да буде најуспјешнија у историји.

Из Олимпијског центра су најавили да ће сви љетни садржаји на овој планини од сутра до неђеље, 23. августа, радити од 9.00 до 19.00 часова због огромног интересовања и на захтјев посјетилаца.

"Јахорина оправдава статус најпосјећеније дестинације у региону, те овај викенд дочекује са новим садржајима и продуженим радним временом. Ради се о педалинама, лоптама и понтонима који ће бити смјештени за језеру на самом врху планине", наводи се у саопштењу Олимпијског центра.

Љевнаић је рекао да ће нови садржаји посјетиоцима омогућити уживање на води, без обзира на то да ли бирају крстарење педалинама, узбудљиво ходање по води уз помоћ великих лопти или шетњу по понтонима.

"Нове водене атракције биће доступне већ од сутра и то по цијени од по пет КМ за кориштење лопти и за вожњу педалинама", прецизирао је Љевнаић и додао да ће у непосредној близини језера ускоро бити доступно и игралиште за ђецу, али и теретана на отвореном, што ће додатно повећати атрактивност овог пређела.

Он је навео да је освијетљена и пјешачка траса дуга 4,2 километра која води до Олимпијског бара, додајући да ће ово бити најљепше планинско шеталиште, те да је и само језеро абмијентално уређено стазом за шетање, расвјетом, клупама и великим молом.

"Уз Олимпијски бар и најдужи боб на шинама у региону, у плану је да врх планине буде центар забаве и дешавања у току љетне сезоне", наводи се у саопштењу.

Из Олимпијског центра истичу да су нову љетну сезону дочекали са новим атракцијама - тауер, лупстер и скајдајв које су Јахорину, заједно са планинским бобом, шестосједном жичаром и тјубинг стазом, пласирале у ред најатрактивнијих дестинација чак и у току љетне сезоне.

"До данас је остварено више од 30.000 љетних вожњи и забиљежен четири пута већи раст у односу на претходну сезону. Промет је, такође, увећан за више од четири пута у односу на претходно љето које је било рекордно по свим параметрима, а прогнозирамо да ће ова љетна сезона бити најуспјешнија у историји", наглашава Љевнаић.

Према његовим ријечима, нови садржаји и богатија љетна понуда су прави потез, посебно у овим условима када су путовања ограничена и када су посјетиоци препознали све предности планине.

"Јахорина је сада заиста рај за активан одмор и потпуни бијег од свега што нас свакодневно оптерећује и замара", поручио је он.

Љевнаић је апеловао на све који тренутно изводе грађевинске радове на планини, да радови и градња буду у потпуности заустављени током викенда, када је највећа посјећеност, како би гости могли у потпуности уживати.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана