Љевнаић: На Јахорини све спремно за сезону - без подизања цијена

Срна
Љевнаић: На Јахорини све спремно за сезону - без подизања цијена

ЈАХОРИНА - Олимпијски центар “Јахорина” планира да у првој седмици децембра званично отвори зимску туристичку сезону упркос пандемији вируса корона, али поштујући све препоручене мјере заштите, најављује за Срну директор овог центра Дејан Љевнаић.


Стазе доведене до савршенства

“Као и претходних година, чим се стекну услови, у плану је да пустимо скијалиште у рад. Надамо се да ћемо бити у могућности да што раније обрадујемо скијаше како би могли уживати у свом омиљеном спорту, посебно ове зиме, јер смо ски-стазе довели до савршенства”, наглашава Љевнаић и најављује специјални попуст на ски-карте.

Када је ријеч о заштити од вируса, предвиђене су многе мјере, па је прилагођен и рад ски-центра.

Све ће бити дезинфиковано

Љевнаић истиче да ће се поштовати физичка дистанца, биће дезинфиковане жичаре и гондола. Такође, постојаће три пункта за дезинфекцију и лабораторија за тестирање.

Кабина гондоле прима 10 особа, а Олимпијски центар је ограничио сада на четири. Наручен је уређај који дезинфикује цијелу кабину за пет секунди.

“Имамо капацитет да превеземо 17.000 скијаша, али, због здравствених мјера, гондола је редукована за 1.500, док за жичаре остаје све по старом, тако да ће ове зиме капацитет бити 15.500 скијаша на сат”, истиче Љевнаић.

Сви желе на Јахорину

Према Љевнаићевим ријечима, први пут се дешава да људи који су до сада скијали у Француској, Италији и Аустрији, резервишу Јахорину, те да влада тако велико интересовање.

“Забиљежили смо и повећано интересовање путем наших продајних канала, па смо током октобра, када је била акцијска претпродаја ски-карата, имали повећање продаје за око 25 одсто”, наглашава Љевнаић.

Олимпијски центар апелује да се ски-пас купује путем њихове веб-продавнице, а удвостручен је број продајних мјеста на Јахорини уколико се скијаши одлуче да купују на лицу мјеста, тако да их је сада укупно 18.

Освијетљене стазе - ноћно скијање

Менаџмент Олимпијског центра “Јахорина” у последње три године радио је на уређивању стаза, којих је сада више од 50 одсто плавих, односно “благих стаза”, а управо 95 одсто скијаша воли управо такве стазе.

“За ову сезону припремили смо још једну нову стазу дужине 1.000 метара. Јахорина ће ове зиме на располагању имати укупно 46 километара алпских ски-стаза, које су уређене по ФИС стандардима”, напомиње Љевнаић.

Он наглашава да ће скијаши ове зимске сезоне уживати скијајући на идеално припремљеним стазама, које су у претходном периоду “попеглали” посебном механизацијом. Осим освијетљене комплетне стазе “Пољице”, биће на располагању још једна.

“Циљ нам је да развијемо ноћно скијање”, каже Љевнаић и наводи да су стазе за ноћно скијање отворене од 18.00 до 21.00 час.

Без подизања цијена

Према ријечима директора Олимпијског центра “Јахорина” Дејана Љевнаића, лани су кренули са ноћним скијањем по ФИС стандардима, а ове године ће имати четири километра освијетљених стаза. За вријеме ноћног скијања радиће и олимпијски бар са проширеним капацитетом и новим менијем.

Новитет за зимску сезону на Јахорини биће и уређенији ски-вртићи и полигони за почетнике са додатним покретним тракама, потом освијетљена пјешачка стаза која води до врха планине, али и нове категорије ски-карата са укљученим ноћним скијањем.

На планини су у припреми и пројекти осњежавања седам километара нових ски-стаза, али и изградња шестосједа на локацији “Рајска долина”.

Менаџмент Олимпијског центра “Јахорина” задржао је политику пословања и најбољи однос квалитета и цијене, која остаје на истом нивоу као и прошле године.

“Радимо заједно са хотелијерима и, могу да кажем, да за ову годину нико неће подизати цијене. Већина хотела је спустила цијене и увела додатне мјере за сузбијање ширења вируса”, каже Љевнаић за Срну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана