Купују лажне тестове на корону да би могли да путују: Посебна цијена за “last minute” путнике

Г.С.
Купују лажне тестове на корону да би могли да путују: Посебна цијена за “last minute” путнике

Путници користе лажне тестове како би могли да се укрцају на лет, а цијена негативног теста креће се од 55 до 165 евра.

Многе авио-компаније траже негативни тест на ковид 19, прије него што дозволе путницима да се укрцају.

Наиме, један човјек из Блекбурна у Британији је рекао да му је пријатељ дао негативан тест на коронавирус, а затим је промјенио име у своје и одштампао га. Користио га је за путовање у Пакистан, пошто је за улазак потребно показати негативан тест на корону, не старији од 96 сати, пише Сан.

Човјек, који је желио да остане анониман, рекао је да је могао да путује у Пакистан са својим лажним тестом.
“Људи то раде јер не можете да урадите ковид-тест ако морате путовати у Пакистан у хитном случају. Тешко га је добити ако нисте неко битан”, истакао је он.

“Ако немате симптоме, онда не радите тест. Како онда можете путовати?”, запитао се.
У Бредфорду су чак увели и тарифу за путнике који се одлучују за пут у посљедњи час - 150 фунти, док се у Блекбурну наводно, наплаћује 50 фунти.

Други путник је рекао: “Био ми је потребан тест на ковид 19 за члана породице. Разговарао сам са запосленим у једној туристичкој агенцији и он ми је рекао да се члан породице обавезно тестира, али чак и да резултат теста покаже да је позитиван на корону, он може да ми обезбједи негативан тест за 50 евра”.

Из Владе Велике Британије поручују да нико не би требало да користи државне ресурсе како би се тестирао на коронавирус, већ да то раде у приватним лабораторијама.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана