Крстари свијетом у југићу и помаже људима

Б92
Крстари свијетом у југићу и помаже људима

Сви смо се љутили на Бруса Вилиса када је у филму "Умри мушки" исмијавао нашег "југа".

И послије више од двије деценије омиљени југословенски аутомобил крстариће поново Америком. У априлу наредне године Бечејац Нинослав Трајковић креће у још једну авантуру. Послије Африке, Азије и Аустралије, "југа" ће провозати и по Америци.

Какав је план сковао, које је дестинације на карти обиљежио, али и каква искуства има с досадашњих путовања открио је у Јутру Прве ТВ.

Нинослав путује свијетом у југу, а своја путовања користи да помогне онима којима је помоћ потребна. Обишао је 4 континента у 3 авантуре, а посљедња је била Аустралија. Од преосталог новца од спонзора купио је 10 таблет рачунара Школи за основно и средње образовање "Братство" у Бечеју.

"Свако моје путовање је хуманитарног карактера. Са првог путовања до Монголије донирао сам новац за азил паса, друго путовање је било до Афричког континента, а новац сам донирао за лечење једне становнице Бечеја која је боловала од рака кичме, и сада треће путовање до Аустралије, које је обезбедило помоћ ђацима школе Братство у Бечеју", рекао је Нинослав.

Он истиче да није лако организовати овакав вид путовања, али и да несебично ужива у овим авантурама које некада нису безбједне.

"Моја логистика почиње од 1. децембра и траје све до 20. априла, када упалим југа и кренем на пут", рекао је Нинослав, који већ три године уназад креће на авантуру истог датума.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана