Колико Европљана планира да путује ове године упркос пандемији

travelmagazine.rs
Foto: Танјуг / архивска фотографија

Према истраживању које је спровео EasyJe, чак 65% Европљана планира да резервише путовања ове године, упркос пандемији и неизвјесностима у вези с тренутним ограничењима путовања.

Анализа објављена прошле недјеље показала је како од укупног броја корисника који су већ резервисали летове за 2021. годину (14%), више од половине (56%) планира да резервише карте поново ове године, што показује снажну жељу Европљана да путују током 2021. године.

"Знамо да постоји заостала тражња - виђали смо то сваки пут када се ублаже ограничења, али ово истраживање додатно наглашава интерес људи да путују што прије", рекао је извршни директор компаније EasyJet Џон Лундгрен.

Истраживање је спроведено средином јануара на 5.000 европских потрошача, када су земље широм континента спроводиле или преиспитивале мјере ограничавања и биле у раној фази кампање вакцинације, преноси Травел магазин.

Зато се процјењује да ће намјера путовања, упркос пандемији, порасти још више након што се ублаже мјере, а вакцинација буде у посљедњој фази.

У случају људи који још нису резервисали путовање, већина (82%) каже да чека већу сигурност око укидања ограничења путовања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана