Као Лак - Град створен за љубав

Данијела Стоканић
Као Лак - Град створен за љубав

Као Лак је најромантичнији град у Тајланду, земљи сиромашних и богатих и без граница. Овај град је мјесто боја, гдје чак и вјетар дува у некој посебној плаво-смеђој нијанси. Карактеристичан је по бијелим, пјесковитим плажама, фантастичним водопадима, те по најстаријим кишним шумама и идиличним лагунама. Једноставно, савршено мјесто за заљубљене.

Ако се одлучите да Дан заљубљених проведете баш на овом мјесту, домаћини ће вам, умјесто превише обичног буђења у одмаралишту, омогућити да једну ноћ проведете на усамљеном острву. Послужиће вам вечеру уз свијеће и оставити вас да преспавате... у луксузном кревету на плажи. Сљедећег дана, након доручка бићете "спасени" и враћени у свакодневни живот. Ово је град гдје ноћ и дан миришу на живот, онај стварни, а на моменте и онај филмски. Љуто, укусно и неодољиво мирисно извире из сваког тањира. Главна атракција Као Лака, која привлачи туристе на овој обали су несумњиво рајске плаже. Овдје ћете поред рајских плажа уживати и у кафићима и шик ресторанима, продавницама, на масажама, у школама роњења, јога центрима. Између осталог, роњење у мору је невјероватна авантура, током које се туристи сусрећу с ријетком љепотом корала и егзотичних риба. Тајланд је прије свега, земља сусретљивих и радозналих људи широког осмијеха. Симбол среће је слон, који ће вас пратити на сваком кораку и незаобилазна је успомена са путовања по Тајланду. Бројни кипови Буде чувају мир раскошних храмова са пагодама. Упознаћете необичне врсте воћа, а не треба заборавити да је храна у Тајланду атракција сама за себе. У земљи слободе, како га још називају, становништво јако поштује своју традицију па, за почетак, никада их немојте дирати по глави, чак ни дјецу, јер вјерују да у глави пребива душа. Разноликост Као Лака је само један од разлога што се путници годинама враћају у овај град, а у посљедњих неколико година постао је обећана земља за све оне који вјерују у алтернативну медицину. Зато можете посјетити неки од многих центара, похађати курс медитације, утренирати ваш ум и отићи на неку чувену тајландску масажу, која је постала популарна у цијелом свијету.

Племе

Тајланд је карактеристичан и по племенима, једно такво је и чувено племе "дугих вратова", препознатљиво по гвозденим огрлицама које жене носе око врата и које су им, са годинама, издужиле вратове. Те огрлице никад не скидају, па ни за вријеме спавања. Прве добијају још као дјевојчице од пет година, а старије жене носе огрлице од којих су поједине тешке и до шест килограма. То је њихова традиција које не желе да се одрекну.

 

Услуге

Храна од 10 КМ

Пиће од 3 КМ

Ноћ у бунгалову по особи од 36 КМ

Изнајмљивање бицикла од 10 КМ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана