Како ће изгледати путовања у 2021. години?

Б92
Foto: Илустрација

Не тако давно, дешавало се да пожелимо да одемо негдjе и за викенд смо већ спаковали кофере и отпутовали. Прошле године смо научили лекцију и вjероватно нико више неће путовања узимати здраво за готово.

Размишљајући о 2021. години, пандемија мијења не само наш избор дестинација, већ и врсту путовања на која ћемо највјероватније кренути током ове године, пише Травелмагазине.

Уживање у соло путовањима

Тренд соло путовања вјероватно ће добити још већи замах. Пандемија је омела многе планове путницима, и многи од њих ће кренути на соло путовања током ове године. Занимљиво је да подаци неких платформи за резервацију смјештаја показују да је сада три пута више путника спремно да у будућности планира соло путовање. Сви испитаници наводе да желе у будућности много више да путују како би надокнадили све изгубљено током 2020. године.

Породична путовања

Током 2020. године многи путници су били удаљени од својих пријатеља и породице. Многи ће жељети да будућа путовања искористе као прилику за поновно повезивање са вољеним особама. Занимљиво је да многи истичу и да им је током пандемије управо разговор са пријатељима и породицом о различитим дестинацијама једна од главних инспирација за поновна путовања.

Викенд – бијег од стварности

Многи путници и даље осјећају стрепњу да би им и будући планови за путовања могли поново пропасти. Самим тим, повећаће се потражња за кратким путовањима. Већи број људи ће сигурно током ове године правити више краћих пауза него што су то радили 2019. године како би умањили могућност разочарања. Многи планирају управо викенд паузе за своја прва међународна путовања када се укину ограничења.

Само путовање – луксуз

Пропали планови за бројне обиласке током прошле године довели су до тога да се чини како је луксуз бити у стању уопште путовати. Послије овакве године за нама, тешко да ће ико путовања узимати здраво за готово. Жеља да се поново путује је свуда присутна. Раније смо можда маштали да приуштимо себи луксузно путовање, да одсједнемо у некој вили или хотелу са 5 звијездица. Сада луксуз можемо другачије дефинисати. Опуштајуће путовање како бисмо побјегли од свега постаје прави луксуз 2021. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана