Изнад Макарске се гради “небеско шеталиште”

klix.ba
Изнад Макарске се гради “небеско шеталиште”

На планини Биоково изнад Макарске већ увелико трају радови на изградњи стаклене платформе смјештене преко руба биоковске литице.

Ове је јесени почела изградња стаклене платформе смјештене преко руба биоковске литице, а портал jutarnji.hr пренио је више детаља о овом пројекту. Тзв. “Skywalk” или “небеско шеталиште” је лук који ће бити прекривен стаклом, а налази се на 12 метара од руба литице висине 1.228 метара.

Осим изградње небеског шеталишта, гради се и пјешачко-бициклистичка стаза, постављају инфопунктови и панорамски телескопи, те се обнављају и граде одморишта, дјечија игралишта као и посјетилачки  центар. Осим тога ће се унаприједити и превоз, а цијели пројекат би према плану требао бити готов 2021. године.

Пројекат ће коштати 34,2 милиона куна односно девет милиона КМ. Skywalk је шеталиште у облику поткове са заштитном оградом и подном површина израђеном у потпуности од стакла.

Ходна површина биће обликована ослањањем вишеслојног сигурносног стакла на челичну конструкцију, а читава платформа препуштена је преко руба литице те, осим што отвара поглед према мору, омогућава и доживљај биоковских стијена из птичје перспективе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана