Изабрано седам најбољих европских градова за дочек 2020. године: Свјетла, ватромет и пјесма за свачији укус

Агенције
Изабрано седам најбољих европских градова за дочек 2020. године: Свјетла, ватромет и пјесма за свачији укус

Сви који желе да новогодишње празнике проведу у другом граду, моћи ће уживати у дестинацијама широм Европе.

Према избору “Бигсевентравела” за дочек Нове, 2020. године издвојено је седам европских градова за свачији укус.

1. Рејкјавик, Исланд

Исландска престоница за дочек Нове године, осим свјетала, украса и музике доноси и логорску ватру. Наиме, паљење логорске ватре је пракса на Исланду, јер се на тај начин сви проблеми шаљу у заборав и креће у нови почетак. Сви који посјете Рејкјавик доживјеће јединствено културолошко искуство у граду обасјаном новогодишњим лампицама, уз звуке пјесме, игру и славље.

2. Праг, Чешка

Праг је мјесто препуно малих кутака и простора за истраживање богате историје и модерног ноћног живота. Мјешавина старог и новог је оно што Праг чини посебним за уживање у новогодишњој ноћи. Било да посјетиоци желе да се добро проведу у неком локалном пабу или на отвореном уз ватромет, свакако ће доживјети јединствено искуство и моћи квалитетно да проведу вријеме.

3. Единбург, Шкотска

Единбург је једна од најпопуларнијих свјетских дестинација за дочек Нове године. Тродневни “Хогманеј” фестивал омогућава провод посјетиоцима који нису заинтересовани само за једно вече, онима који желе да доживе право празнично искуство забављајући се више дана.

4. Стокхолм, Шведска

Кућне забаве и елегантне вечере прилично су стандардне за дочек Нове године у Шведској. Али, након што поноћ прође, свако ко посјети Стокхолм уочиће бројне људе на улицама, јер се славље након поноћи наставља вани. Спектакуларни ватромет је само додатна гаранција доброг провода за све оне који оду на сјевер Европе.

5. Белфаст, Ирска

Шљокичасте забаве и шаролики конфети, уз новогодишња свјетла чине Белфаст једним од најбољих европских градова за прославу Нове године. Ирци су за крај ове године направили корак даље, када је ријеч стилу прославе, те ће тако свако ко оде у Белфаст моћи да ужива у гала баловима и нешто опуштенијим забавама. Свако ко одлучи да у Нову годину уђе уз Ирце, дефинитивно ће моћи да пронађе нешто за себе.

6. Париз, Француска

Град свјетлости је једно од најромантичнијих мјеста за дочек Нове године. За посебан угођај Париз нуди посебне свечане вечере и посебан угођај код Сене. Такође, што се дочека уз ватромет тиче, у Паризу је свакако једна од пожељнијих локација Ајфелов торањ.

7. Будимпешта, Мађарска

Мађарска престоница Будимпешта за новогодишње празнике нуди изузетну забаву, како у бројним клубовима тако и на отвореном, уз Дунав. Будимпешту због разноврсне понуде сматрају једним од најбољих градова у Европи, у којем ће сви посјетиоци сигурно наћи нешто по свом укусу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана