Изабрана најзанимљивија улица на свијету

ГС
Foto: Тime Out

На листи улица које је магазин Тајм Аут прогласио као највише кул прву позицију заузела је Rue Wellington у Монтреалу, а САД на списку који обухвата 33 улице има највише представника.

Ове године, Тајм Аут- медијски и угоститељски бренд који објављује локалне водиче за неке од најзанимљивијих свјетских градова - објавио је свој други годишњи преглед најкул свјетских улица.

Више од насеља, једна улица може дефинисати културу града.

"Наш попис најкул улица на свијету укључује кључне улице којима мјештани, укључујући наше стручне уреднике и сараднике, препоручују да се прошетате управо сада", рекао је Џејмс Манинг, уредник рубрике путовања за Тајм Аут.

Овогодишњи попис има 33 улице, три више од инаугуралног прегледа 2021. године. Такође укључује неколико нових градова, укључујући Таипеи, Мумбаи и Атину.

Прва на листи је улица Rue Wellington, у четврти Вердун у Монтреалу.

Уредница Тајм Аут Канада Лаура Озборн каже да улица има "убиствене коктел барове, звјездана мјеста за ужину, неке од најбољих сендвича у граду, па чак и пјешчану урбану плажу", а од 2023. ће бити само за пјешаке, што ће јој недвосмислено додати више бодова.

САД има највећи број улица на попису - Calle Ocho у Мајамију, MacDougal Streetу Њујорку (дом вечно омиљеног коктел бара Данте) и Wentworth у Чикагу, преноси Б92.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана