Хотел „Рајска долина“ симбол Јахорине са дугом традицијом

Срна
Foto: Срна

ЈАХОРИНА - Хотел „Рајска долина“ на планинској љепотици Јахорини постоји готово 100 година.

Координатор за смјештај у „Рајској долини“ Вера Радовић у разговору за Срну прича да је уочи стогодишњице постојања, хотел реновиран те постао један од најлуксузнијих у најпосјећенијем зимском одмаралишту.

„Реновиран је и отворен 10. новембра прошле године, а у власништву је Владе Републике Српске. Има око 60 запослених радника, док је у сезони тај број повећан. У хотелу са четири звјездице уклопљени су бројни детаљи који подсјећају на богату историју и традицију“, наводи Радовићева.

Она истиче да је отварањем реновираног хотела побољшана туристичка понуда Јахорине, повећан број смјештајних капацитета, а самим тим и скијалиште ће бити привлачније гостима.

Оно што хотел чини специфичним у односу на остале јесте његова дуга историја, објашњава Радовићева, као и локација јер се налази у центру скијалишта на Јахорини, на почетку шестосједа „Пољице“.

У хотелу, из којег се пружа најљепши поглед на скијалиште, шири се мирис новог намјештаја, унутра је пријатан амбијент којим преовлађују сива, смеђа, беж и златна боја.

Према њеним ријечима, данас је „Рајска долина“ хотел са око 200 лежајева и 94 собе, од којих су два апартмана.

Осим смјештајних капацитета, ту је и хотелски ресторан, лоби бар, камин-сала, спа центар (џакузи, сауна, соба за масажу), теретана, фризерски салон, дјечија играоница, конференцијска сала, скијашница са комплетном опремом, а за љетне садржаје - бицикла и квадови.

Паркинг је обезбијеђен у кругу од 300 метара испред, односно изнад хотела.

Дуга традиција која се не прекида

Радовићева подсјећа да хотел има дугу традицију и датира од краља Александра Првог Карађорђевића. Изградња објекта почела је 1923, док је 1925. године направљена централна зграда.

„Партизани су га запалили 1943. године, а послије пет година реновиран и адаптиран у потпуности. То је краљ поклонио Војсци Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца. Затим 1952. године направљен је дио који су у то вријеме звали депаданс. Пред олимпијаду је централна зграда и депаданс, садашње лијево крило хотела, у потпуности реновиран и повезан међусобном топлом везом“, прича Радовићева и додаје да је сада поново реновиран.

Пред зимску сезону је хотел отворен, додаје Радовићева и каже да су задовољни посјећеношћу, а гости су долазили из БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске, упркос ограничењима и вирусу корона.

Када је ријеч о плановима, Радовићева поручује да за љето планирају промотивне понуде, занимљиве пакете са свим садржајима које нуде, било да је то спа центар, спортски дио, а све с циљем да туристи дођу на Јахорину јер имају шта да виде.

Она додаје да посјетиоци на Јахорини могу да уживају у природи и чистом планинском ваздуху на 1.916 метара надморске висине.

„Побољшаћемо и услугу хотела и на томе тренутно радимо. С обзиром на то да комплекс располаже са још јединица које би се могле и требале реновирати, на дугорочно, Угоститељски сервис из Бањалуке у наредном периоду радиће на томе и тако повећати понуду заједно са овим садашњим комплексом“, истиче Радовићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана