Грчки министар туризма: Туризам није крив за пораст боја ковид позитивних

Танјуг
Грчки министар туризма: Туризам није крив за пораст боја ковид позитивних

АТИНА - Туризам није крив за нагли пораст броја новоинфицираних корона вирусом у Грчкој, изјавио је данас грчки министар туризма Харис Тхеохарис након што је влада донела одлуку о увођењу нових мера усмјерених на спашавање летње туристичке сезоне.

Грчка, која петину својих прихода остварује од туризма, отворила је сезону у мају, надајући се да ће ове године зарада достићи око половине рекордног прихода који је остварен 2019. године, када је земљу посјетило више од 30 милиона људи, пренео је Ројтерс.

-Туристичка сезона је отворена веома пажљиво. У првих 10 дана јула само 74 од укупно 105.609 узорака узетих на граничним прелазима било је позитивно, тј. 0,07 одсто. Пораст броја новозаражених није повезан са туризмом,- предочио је Харис Тхеохарис министар туризма Грчке.

До сада је око 41 одсто Грка потпуно вакцинисано, туристи су у обавези да при уласку у Грчку докажу да су вакцинисани или да прикажу негативни резултат ПЦР теста, али влада у Атини је забринута због ширења заразнијег делта соја корона вируса.

Говорећи о грађанима који још увек одбијају да се вакцинишу, Тхеохарис је указао да Грачка -не може да дозволи да земљу воде у авантуре они који негирају науку-.

У Грчкој је јуче пријављено 3.109 нових случајева ковида-19, укупно 444.783 од почетка пандемије, а број смртних случајева међу ковид пацијентима износи 12.806.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана