Финска поклања путовање за десет странаца да науче како да буду срећни

ГС
Foto: Илустрација

Финска је поново рангирана као најсрећнија земља на свијету.

Извештај о срећи у свијету одао је почаст овој земљи четврту годину заредом. Мада то некима изгледа као тежак подвиг, из туристичке организације Финске, „Визит Финланд“, каже да је у питању стање ума и желе да тим вјештинама науче и друге да пронађу срећу. Зато су одлучили да организују мајсторски курс о срећи.

„Финце често питају: ’Зашто сте тако срећни?‘. Вјерујемо да финска срећа произилази из блиског односа са природом и нашег опуштеног начина живота“, рекао је Хели Јименез, директор међународног маркетинга у „Бизнис Финланду“.

„Финска је пуна импресивних доживљаја у природи. Наше шуме препуне енергије, шармантна језера и живописни острвски пејзажи су савршена мјеста за опуштање, опуштање и додир са својом унутрашњом срећом.”

Мастерклас среће

Мастерклас среће је четвородневни, индивидуални интензивни курс који ће бити организован овог љета. Биће усмјерен на четири теме: храна и благостање, здравље и равнотежа, дизајн и свакодневица и природа и начин живота.

Кратки курс воде стручњаци из различитих области који ће подијелити своја искуства и методе, као и објаснити како се ове ствари комбинују како би се достигао срећан начин живота.

„Визит Финланд“ тражи слободне људе који су заинтересовани за добробит и отвореног су ума. Учесници ће бити снимани током наставе, а „Визит Финланд“ ће користити видео у промотивне сврхе.

Онима који буду изабрани биће покривени трошкови путовања и смјештаја, али не и трошкови курса.

Смјештај

Током мајсторског курса, полазници ће боравити у ол-инклузив одмаралишту Куру смјештеном у приватној вили уз језеро у финском региону Лакеланд.

Налази се у шуми, за коју Финци вјерују да има невјероватне исцјелитељске моћи. У собама нема телевизора чиме наглашавају потребу за дигиталном детоксикацијом, али вај-фај је доступан ако је потребно. Свака вила има приватну сауну и спа центар, и пажљиво истражене садржаје који ће гостима помоћи да се наспавају

Како да се пријавите

Постоје два корака пријављивања за Мастерклас среће. Заинтересовани најпре треба да попуне упитник са именом и контакт информацијама, као и да прођу изазов подељен на друштвеним мрежама.

Изазов захтјева од учесника да креирају садржај који показује зашто вјерују да су можда у ствари потајно Финци

Оба корака морају да се прођу како би кандидати били узети у обзир, преноси РТС.

Рок за пријаву је 2. април, а списак10 кандидата биће објављен 2. маја на страницама „Визит Финланд“ на Инстаграму и Тик-току.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана