Ер Србија успоставила летове до Салцбурга

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Ер Србија је данас летом ЈU620 у 07:00 часова први пут успоставила директан авио-саобраћај између Београда и Салцбурга у Аустрији.

Српска национална авио-компанија ће летове до своје друге дестинације у Аустрији након Беча обављати три пута недјељно током љетње сезоне - уторком, четвртком и недјељом, као и два пута недјељно по зимском реду летења.

Први лет је дочекан традиционалним поздравом “воденим топовима” на међународном аеродрому Волфганг Амадеус Моцарт, који се налази 3 километра југозападно од центра Салцбурга.

Свечаној церемонији која је организована тим поводом присуствовали су представници Ер Србије, Генералног конзулата Србије у Салцбургу и аеродрома.

„Веома нас радује што увођењем ове линије доприносимо јачању ваздушне споне између Србије и Аустрије, изузетно значајног тржишта за нашу земљу због бројне српске дијаспоре. Сигурни смо да ће Салцбург, као важна туристичка дестинација због близине Алпа и скијашких центара, барокне архитектуре и бројних атракција које нуди, нашим путницима бити примамљива опција за планирање одмора“, изјавио је Бојан Аранђеловић, виши менаџер за планирање и оптимизацију реда летења у Ер Србији.

Салцбург, четврти по величини град у Аустрији, познат је као родно мјесто чувеног Моцарта и управни, економски и културни центар истоимене покрајине. Један од најлепших барокних градова често називају и „врата Алпа”. Историјско језгро града, као савршен спој умјетности и архитектуре, налази се на листи културне баштине Унеска.

Ер Србија ће успостављањем летова ка Салцбургу преко Београда обезбиједити добре конекције између популарног аустријског града и других дестинација у својој мрежи, као што су Атина, Букурешт, Дубровник, Истанбул, Ларнака, Подгорица, Пула, Сарајево, Скопље, Софија, Сплит, Тирана и Тиват.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана