Емили и још 18 Срба воде награђивани ски хотел у Алпима у Француској

novosti.rs
Емили и још 18 Срба воде награђивани ски хотел у Алпима у Француској

Хотел “Алтапура” у скијалишту Вал Торен на Алпима званично је најбољи ски-хотел у Француској, а на његовом челу је Емили Пајевић, Францускиња српског поријекла.

Она већ пуних пет година диригује радом тог хотела, и то на такав начин да је већ три пута за то вријеме проглашен за најбољи - 2014, 2017. и ове године. Ово признање већ годинама традиционално додјељује World Sku Awards у аустријском Кициблу.

Пајевић је у новогодишњем издању Новости рекла да то признање симболизује професионализам, посвећеност и љубазност за који се залажу њен тим и она.

“Веома сам поносна на свако од тих признања. Не бих да звучим претенциозно, али она само представљају логичан след наше преданости овом послу. Те награде обухватају све оно због чега наши гости вреднују 'Алтапуру' и увек јој се радо враћају. Чак 40 одсто наших гостију се враћа да у овом хотелу у Вал Торену поново проведе свој зимски одмор”, навела је она.

Емили је рођена у Нормандији, а њен отац Сретен је из Вишеграда у Француску дошао прије више од 40 година. Она доста добро говори српски, преносе Новости, те се додаје, да га је научила од оца, а да кад год јој то обавезе дозволе, долази у Србију и Републику Српску.

“У Србији волим оно по чему је и највише карактеристична, а то су гостопримство, саосећајност и ведар дух њених грађана. Када сам у Вишеграду увек обиђем Мећавник... Свратимо и на Златибор, а често сам и у Београду. Са рођацима обилазим град, реке, а нарочито волим да ручам у ресторанима на Дунаву”, открила је Емили, која је додала да ужива у српској кухињи и да највише воли пуњене паприке.

Своју везу са Србима Емили је донекле пренијела и у пословни живот, јер у хотелу, чији је директор тренутно ради 18 срба, од укупно 110 запослених. то је једино мјесто у Вал Торену на ком је заступљена српска радна снага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана