“Дринска авантура” у Фочи крајем јула: Спорт, авантуре и забава на једном мјесту

ГС
“Дринска авантура” у Фочи крајем јула: Спорт, авантуре и забава на једном мјесту

Омладински покрет Фоча ће крајем јула организовати “Дринске авантуре”, манифестацију која промовише горњи ток Дрине као авантуристичку дестинацију.

Манифестација траје три дана, 24. 25. и 26. јула, а централни догађај је регата која ће бити одржана на, како организатори кажи, најчистијем и најљепшем току Дрине у дужини од 18 километара, од Рафтинг центра “Бастаси” до Аква парка “Ушће”.

Циљ манифестације је промоција мобилности младих, спорта, риболова и забаве, али и представљање туристичких потенцијала општине Фоча.

Првог дана ће бити одржана утрка Вертицал нигхт рун са висинском разликом од 200 метара, након чега посјетиоце очекује рок свирка код планинског дома “Забрана”. За најбоље тркаче су обезбијеђене и новчане награде.

Други дан ће бити организована бициклистичка утрка Фун бике риде од Фоче преко Пјешчаних пирамида до Миљевине. Истог дана љубитељи риболова ће моћи да учествују у Риболовачкој причи - школи риболова и акцији порибљавања Дрине.

Трећег дана манифестације “Дринска авантура”, након централне регате ће бити одржан и ДЈ партy на базенима Аква парка “Ушће”.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана