CNN издвојио листу најљепших дестинација свијета, на листи и "водена рајска мјеста Балкана"

GS
Foto: Forbes

CNN је представио листу 25 најљепших мјеста свијета, а иако истичу да је љепота субјективна ствар, међу онима које сматрају најљепшим навели су Плитвичка језера у Хрватској, као и Блед у Словенији.

"Свијет је спектакуларно мјесто, пуно скривене и отворене љепоте у сваком дијелу. Међутим, љепота је такође субјективна. Било би немогуће донијети једногласну одлуку о најљепшим мјестима широм свијета, али вјерујемо да је ова листа добар почетак за планирање путовања", наводи CNN.

Истичу како су заокружили "најбоље од најбољих", а листа спектакуларних дестинација широм свијета обухвата бујне афричке шуме, латиноамеричке пустиње, водена рајска мјеста Балкана до градова на Блиском истоку.
Списак од 25 најљепших мјеста свијета обухвата Непробојну шуму Бвинди у Уганди, Самбуру у Кенији, планину Тоубкал у Мароку, Национални парк Зангјиајие у Кини, Ха Лонг Бај у Вијетнаму, Ел Нидо на Филипинима, Роторуу на Новом Зеланду, Ката Тјуту у Аустралији, Малдиве, Петру у Јордану, пустињу Атакама у Чилеу, Монтеверде резерват у Костарики, Изгубљени град у Колумбији, Доминиканска република, Свалбард у Норвешкој, Бледско језеро у Словенији, Кападокију у Турској, Поситано у Италији, Лаке Дистрикт у Великој Британији, Плитвичка језера у Хрватској, Оствро Ванкувер у Канади, Национални парк Денали на Аљасци, Хорсешое Бенд у Аризони, Балдландс у Јужној Дакоти, преноси Кликс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана