Чиме су незадовољни туристи у Хрватској

Танјуг
Чиме су незадовољни туристи у Хрватској

ЗАГРЕБ- Недостатак места за паркирање иако се наплаћује, једнолична храна, мали избор воћа и низак ниво хигијене најчешће су примедбе гостију у хотелском смештају на хрватском Јадрану.

Како пише загребачки Вечерњи лист, примедбе на паркинг се односе на чекање и по сат времена за проналазак места, јер га, како се наводи, не користе само гости хотела.

"Ставили смо напомену за брачни кревет, а дочекала су нас два одвојена кревета која су на наш захтЈев спојена, али раздвајају се чим се мало помакнеш", примЈедбе су гостију у једном хотелу у Водицама.

Искуство гостију у апартманима у Медилину каже:"Хигијена је испод нивоа, намЈештај, посуђе, прекривачи, пешкири, све је застарело, "свеукупни утисак је 0 бодова!!!".

За један задарски хотел гости су кратко примјетили: "Особље на рецепцији полуљубазно. Слаб wи-фи, на базену недовољно лежаљки, свеукупан утисак - није за три звездице".

Такође, једна од примједби гостију апартмана у Умагу гласи: "Храна укусна, али сиромашна, једнолична и дуго се чека. Као да смо у смјештају с двије, а не четири звјездице".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана