Цијена ноћења 240 евра: Хотел који прима само два госта

ГС
Foto: Фејсбук

Бајковити Амберг је баварски град на југоистоку Њемачке који лежи на ријеци Вилс и једно је од мјеста на којима нећете срести много туриста.

Овај средњовјековни градић носи надимак Ај (јаје) због облика својих добро очуваних зидина. Уколико путујете у Минхен, Нирнберг или Рагенсберг, Амбург може да вам буде идеална дестинација за једнодневни излет.

Захваљујући руди гвожђа град је у прошлости имао довољно средстава за изградњу моћног утврђења које је некада имала око сто одбрамбених кула. Стога не чуди да је још Михаел Швајгер још у средњем вијеку говорио: "Минхен је најљепши кнежевски град, Лајпциг најбогатији, али Амберг је насигурнији".

У разгледање Амберга можете да кренете од жељезничке станице на источној страни Старог града, па да слиједите стазу која води изван градских зидина. Одмах иза угла налазе се Nabburger Tor (Набуршка врата). Некада су куле око тих врата служиле као тамнице за злочинце и непријатеље.

Ако се спустите до ријеке, можете да кренете на излет бродом или да пловите сплавом викендом и да посјетите Музеј авијације или "најмањи хотел на свијету".

Која прича се крије иза тога?

Како би што повољније прошао, њемачки младожења је саградио кућу на простору нешто већем од два метра између две зграде у Семинаргасеу. Од тада се кућа која данас служи као луксузни хотел на локалном дијалекту зове Eh’haeusl (Ехе-Хаус или брачна кућа). Иако је узак, хотел својим гостима нуди спаваћу собу, купатило и салон са камином.

С обзиром на то да радници хотела немају гдје да одсједну, гости су у хотелу потпуно сами.

Према легенди, која звучи и као одличан маркетиншки трик, они парови који тамо преспавају имаће среће у љубави. Цијена ноћења у хотелу је 240 евра, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана