Број туриста у Венецији пратиће се преко апликације

Г.С.
Број туриста у Венецији пратиће се преко апликације

ВЕНЕЦИЈА - Венеција ће увести надзорне камере и мобилне апликације за прикупљање података о томе колико туриста стиже у град, а биће уведена и додатна правила.

Систем од 468 камера и сензора званичницима омогућавају да разликују становнике од туриста, прате поријекло и одредишта и утврде колико се брзо људи крећу.

Градоначелник Венеције Луиђи Бруњаро рекао је да очекује да ће се многи људи бунити због ове одлуке, али да је његова дужност да учини град погодним за живот онима који га насељавају, али и онима који само планирају да га посјете, преносе локални медији.

Венеција тек треба да донесе одлуку о томе колики број туриста ће бити превелики.

Преко апликације ће се пратити резервације, а тестирају се и начини на које би се град могао затворити уколико постане пренатрпан.

Недавно је забрањен и улазак великих крузера у познате градске канале.

Пратиће се и брзина гондола. Оне се иначе не крећу великом брзином, али током пандемије коронавируса примијећено је да вода постаје готово кристално чиста када се гондоле спорије крећу.

„Биће додани услови за приоритетне резервације и попусте. Не можете ходати у купаћем костиму. Не смијете скочити с моста или напити се. Ко год дође, мора поштовати град”, казао је Бругнаро.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана