Боб на шинама најатрактивнији љетни садржај

М. Л.
Боб на шинама најатрактивнији љетни садржај

Јахорина - За свега пет дана, колико је прошло од отварања планинског боба на шинама на Јахорини, олимпијска љепотица постала је једна од најатрактивнијих дестинација у Европи.

Из Олимпијског центра “Јахорина” наводе да сви желе да се спусте бобом на шинама, чија је дужина 2.500 метара, а који је један од десет најдужих у Европи. Јахорина је са новим садржајем постала центар збивања, а посјетиоци чекају у редовима дужим и од 100 метара само да би се спустили овим занимљивим садржајем.

Задовољни су и јахорински хотелијери, чији су капацитети и љетне баште испуњени до посљедњег мјеста. У Олимпијском центру кажу да су одушевљени реакцијама и интересовањем гостију и признају да ни сами нису очекивали баш оволику популарност новог љетног садржаја.

- Параметри које пратимо су нагло скочили, до сада је остварено скоро 10.000 љетних вожњи, а промет је достигао скоро 85.000 марака, што је у поређењу са прошлим љетом повећање за 120 одсто. Премашили смо чак и резултат цијеле прошле љетне сезоне за 32 одсто - истакао је директор ОЦ “Јахорина” Дејан Љевнаић.

Нагласио је да је то револуција, те да му је веома драго што је управо ОЦ “Јахорина” власник највеће атракције овог љета.

- Интересовање је толико да смо за дане викенда продужили радно вријеме за три сата да би сви који су дошли могли да се спусте. Позвао бих све који нису били код нас да испробају садржај и уживају вожњом, која достиже до 40 километара на сат и пролази најљепшим дијеловима планине. Мислим да је вожња бобом заиста јединствен начин да доживите Јахорину у љетном периоду - рекао је Љевнаић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана