Без путне апотеке не кретати на одмор

М. Ми.
Без путне апотеке не кретати на одмор

Бањалука - Приликом паковања за пут у торбу увијек иде оно најважније, а то су исправе, здравствена књижица, путно здравствено осигурање и путна апотека.

Без обзира на то да ли путујете на морску обалу за вријеме одмора или остајете у хладовини ријека и базена, неке производе је важно да имате уз себе.

Када је ријеч о заштити од сунца, истраживања су показала да штетне ефекте на кожу имају не само УВ-А и УВ-Б сунчеви зраци, него и инфрацрвени ИР-А зраци који продиру у најдубље слојеве коже, доводећи до њеног оштећења и пријевременог старења. “Ладивал” пружа заштиту не само од УВ-А и УВ-Б зрака него и од штетних ИР-А зрака те на тај начин поуздано штити кожу од црвенила и опекотина од сунца. Спречава стварање флека, пјега и бора, а при том обезбјеђује равномјерну препланулост. Дјелује и превентивно на појаву алергија на сунце, те његује и хидрира кожу. Не садржи штетне емулгаторе, конзервансе и боје, те је посебно погодан за дјецу и особе са осјетљивом кожом. Укратко речено, “ладивал” је погодан за све особе које воде рачуна о здрављу своје коже.

За спречавање стомачних тегоба треба да користите пробиотик препарате за обнављање цријевне флоре. Они спречавају цријевни дисбаланс који може да настане усљед промјене начина исхране, климатских услова или инфекција вирусима.

Користе се превентивно три до пет дана пред полазак на пут, као и све вријеме пута, како бисте спријечили стомачне тегобе на путовању. Захваљујући оптималном броју пробиотских бактерија, за одржавање здравља пробавног тракта довољна је само једна пробиотик капсула на дан.

Антипиретике треба да користите у случају појаве болова и повишене температуре, а за површинске ране и посјекотине фластер, газу, завој те средство за дезинфекцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана