Београд добио Музеј чоколаде

Anadolija
Београд добио Музеј чоколаде

БЕОГРАД - Главни град Србије добио је први Музеј чоколаде у коме посјетиоци могу дегустирати слатке експонате, али и упознати се са историјом какаа и чоколаде, као и сазнати разне занимљивости о овом слаткишу, пише Анадолика.

Четири просторије музеја смештеног у центру Београда, у улици Тадеуша Кошћушка, осмишљене су тако да свака од њих представља период развоја чоколаде.

Тако је прва просторија уређена као прашума, јер је какао откривен у Јужној Америци. У њој се може видјети као изгледа плод какаа од кога касније настаје чоколада.

У другој соби, сликовито је описан долазак какаа у Европу и у њој су експонати који су се користили за прераду какаа и прављење чоколаде у раном периоду.

Посебно је интересантна соба о историји чоколаде у Југославији, гдје се могу видети чајници с ликом Јосипа Броза Тита.

У четвртој соби именованој “Fashion Room” су јестиви експонати у облику женске ципеле, торбице, а изложени су и састојци који су потребни да би се направиле различите врсте чоколаде.

На крају обиласка Музеја, долази се до дијела који је осмишљен као продавница, гдје сви посетиоци могу купити овај слаткиш.

Већ првих дана од отварања, Музеј је привукао велики број посјетилаца, поготово оних најмлађих којима се посебно допада чоколадна фонтана.

Музеј има кустоса па су туре и обиласци Музеја организовани тако да се могу сазнати одговори на сва питања о овом слаткишу. Музеј је основао Ненад Радуловић са супругом по угледу на такве музеје у другим градовима, а отворен је сваког дана од 10 до 22 часа, осим понедјељком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана