“Бања Дворови” и одмор и лијек ФОТО

Милијана Латиновић
Foto: Велибор Трипић

Смјештена у сјевероисточном дијелу Републике, на тромеђи Српске, Србије и Хрватске, између Саве и Дрине, налази се “Бања Дворови”, која је са прелијепим парковима, базенима и удобним смјештајем идеална дестинација за одмор, превенцију и лијечење разних обољења.

Прича овог здравствено-туристичког комплекса одувијек се заснивала на старом олимпијском базену, који је изграђен прије више од пола вијека, а онда је понуда обогаћена изградњом још четири базена.

Јединственим их, осим цијелог амбијента, чини и то што се пуне термоминералном водом, у чија су се љековита својства до сада увјериле хиљаде посјетилаца из свих крајева. Осим тога и вода на тушевима поред базена је термоминерална.

Директор “Бање Дворови” Милорад Зекић истиче да је бањска физикална рехабилитација значајан и неизоставан потенцијал и додаје да је највише рањеника након минулог рата ране видало управо у овом комплексу.

- У савремено опремљеном медицинском блоку, уз надзор врхунских стручњака и љековиту термоминералну воду, са успјехом се овдје лијече сви облици реуматских обољења, хроничне гинеколошке болести, спроводи се рехабилитација постреуматских стања екстремитета, псоријаза, неки облици екцема, дијабетес, благе неурозе и хронични гастритис - испричао је Зекић. Осим тога, наглашава, гостима су на располагању све врсте масажа, инхалације и акупунктуре.

Блок у којем се посјетиоцима пружају услуге медицинске рехабилитације смјештен је у хотелу “Свети Стефан”, високе “Б” категорије са 42 двокреветне собе и два апартмана, а у склопу хотела је и ресторан капацитета 400 мјеста.

Здравствени и туристички сегмент овог јединственог комплекса се надопуњују и веома често, прича први човјек бање, гости комбинују и једно и друго. Спортско-рекреативни центар са пет базена је капацитета 6.000 посјетилаца, а у годинама прије пандемије, у љетним мјесецима овдје је све врвјело од купача свих узраста.

- У сезони све наше активности засноване су на тим отвореним базенима и спортским теренима за тенис, мали фудбал, рукомет, кошарку и одбојку. Веома чести гости су нам наши Семберци, који раде у иностранству и који годишње одморе радо проводе код нас - рекао је Зекић.

Пандемија вируса корона помрсила је лани рачуне бањи, јер од половине марта до половине маја нису радили уопште, а онда су у новембру постали дио “ковид” система.

- Већ седам мјесеци смо у “ковид” систему. Кроз нашу здравствену установу прошло је скоро 700 обољелих. Имали смо на располагању 100 кревета и хвала Богу да ниједног тренутка није тражен кревет више. “Бања Дворови” је дала свој пуни допринос у борби против вируса корона и очекујем да ћемо од 1. јуна почети да се враћамо у нормалан режим рада на задовољство и наших гостију и запослених - поручио је Зекић, нагласивши да је увјерен да је бања успјешно одговорила и овом задатку.

Са надом да ће на њихову адресу стићи помоћ и подршка Управе града Бијељина, да би што лакше санирали све губитке, у “Бањи Дворови” спремају се за предстојећу љетну сезону, од које очекују много.

Ваучери

Милорад Зекић је рекао да је “Бања Дворови” била и у систему туристичких ваучера те да су веома задовољни колико је домаћих посјетилаца боравило у тој установи захваљујући овом виду подршке.

- У “Бањи Дворови” је од почетка сезоне у јуну прошле године искоришћено око 400 туристичких ваучера - рекао је Зекић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана