Зарадите и до 10.000 евра само пресељењем у неки од ових градова

Агенције
Зарадите и до 10.000 евра само пресељењем у неки од ових градова

Уколико је некоме потребна велика промјена, могуће је да су слиједећи градови идеално ријешење.

Велики број градова губи становништо јер нема довољно посла, новца, могућности... А постоје и они који су толико жељни становника да буквално плаћају онима који желе да се доселе.

Почети све испочетка и зарадити уз то је могуће, уколико се одлучите за почетак у неком о ових градова. Широм свијета постоје мјеста која обезбјеђују велике суме новца за нове становнике.

Често се могу чути уздаси оних који су тек дошли на одмор и помислили “Како би било дивно живјети крај мора”. А то море је можда и ближе него што се чини.

Антикитера је острво у Грчкој које није туристички популарно. Налази се у близини Крита, а сво становништво је насељено у мјесту Потамосу. Како би се подмладило становништво, граду су потребне породице које би добиле кућу, земљиште и 500 евра мјесечно прве три године.

Тулса је град у Оклахоми који нуди 10.000 долара онима који су спремни да се запосле у том граду на бар годину дана.

Одабрани кандидати ће се преселити у нове станове гдје ће плаћати само 33 одсто станарине. Режије ће бити бесплатне прва три мјесеца, а све то плаћа град у жељи за амбициозном радном снагом.

Пресељење у италијански град Локана може вам донијети 9.000 евра. Овај град је прошлог вијека имао 7.000 становника, а данас свега 1.500, па градоначелник ради све да доведе људе у Лукано.

Постоје два услова која се морају испунити, да годишња зарада буде најмање 6.000 евра и да имате дијете. Град налази у националном парку, па нуди мноштво могућности.

И сицилијански град Самбука је одлучио да спаси град од нестајања продајом некретнина за 1 евро. Пошто је град власник кућа и станова, сви који то желе могу купити некретнине по повољној цијени.

Оно што станари морају да учине јесте да уложе у своје нове домове 15.000 евра у наредне три године, при досељењу да дају 5.000. Ипак, та цијена је ситница када схватите да живите на Сицилији.

У жељи да постане иновацијски центар Јужне Америке, Чиле већ неколико година позива заинтересоване из цијелог свијета да се преселе и развију свој бизнис у тој држави. Они који би дошли добили би менторе, визе, добре услове за рад и подстицај од 10.000 долара.

То су разлози из којих млади све чешће узимају Чиле у обзир када размишљају о одласку у иностранство, пише Пун куфер.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана