Вртоглави рачун са Миконоса – 600 евра за два коктела и двије порције краба

ГС
Foto: Илустрација

Двије Американке, мајка и ћерка, одлучиле су се за ручак у ресторану на грчком острву Миконосу који их је скупо коштао.

Бренда Молтон и њена деветнаестогодишња ћерка Кејла провеле су дан на популарној плажи Миконоса Platis Gialos. Одлучиле су да ручају у ресторану DK Oyster који их је прескупо коштао, а доживјеле су и непријатности. За двије порције краба и два коктела платиле су 600 евра, под пријетњом да ако не плате, неће моћи да напусте Грчку.

„Два мохита и двије порције краба не могу да коштају 600 евра. Не желим да платим тај рачун“, истакла је Бренда Молтон обративши се конобару у ресторану.

Стигао је и одговор конобара: „Ако не платиш рачун, позваћу полицију и нећеш моћи да напустиш Грчку. Лако ћемо утврдити гдје станујете.“

Жена која је посматрала сцену, такође туриста, рекла је да је претходног дана у истом ресторану видјела исту сцену око плаћања рачуна и да је стигла полиција која је „вјероватно“ у све умијешана, преноси РТС.

На Tripadvisoru страница ресторана је затрпана коментарима гостију, који тврде да су доживјели слична искуства, али су их прије тога љубазни конобари „мамили“ да одсједну у ресторану јер су лежаљке бесплатне.

„У западном свијету не постоји слободна земља у којој би конобари ресторана објашњавали наплату својих рачуна. Понекад се трудимо да госту објаснимо велике трошкове пословања у туризму. Ни луксузни брендови не објашњавају своје цијене. Избор је на купцу“, гласио је одговор из спорног ресторана.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана