Величанствена технолошка седморка капитализује 7,7 билиона долара

Srna
Величанствена технолошка седморка капитализује 7,7 билиона долара

ЊУЈОРК - На тржишту акција доминирају технолошки титани, међу којима је "Епл први премашио тржишну капитализацију од два билиона долара. Водећих пет компанија у технолошкој индустрији - Епл, Амазон, Мајкрософт, власник Гугла Алфабет и Фејсбук, заједно вреде нешто више од 7,0 билиона долара, пише ЦНН Бизнис.

Када се на ову листу додају "Тесла" и Нетфликс, величанствена седморка у индексној корпи Насдак берзе вриједи укупно 7,7 билиона долара.

Да би се стекао појам о томе колико је овај податак запањујући, ЦНН као примјер наводи индексну корпу Расел 2000 у којој се налази готово 2.000 мањих америчких компанија чијим се акцијама јавно тргује, а које заједно капитализују око 1,9 билиона долара, према подацима Рефинтива.

Епл и Тесла, који су најавили да планирају да поделе своје високо-котиране акције како би им смањили цену, тргују се на рекордним нивоима, али ни осталих пет није далеко од рекорда.

Свих седам Насдакових првака забележило је ове године раст пословања упркос глобалном економском успоравању изазваном пандемијом Ковид-19, констатује се у тексту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана