Упозорење родитељима да дјеци не допуштају да гледају "Игру лигњи"

Срна
Foto: Илустрација

ЛОНДОН - Од родитеља у Британији је затражено да буду на "опрезу" усљед бројних извјештаја да дјеца опонашају насилне сцене из "Нетфликсове" јужнокорејске телевизијске серије "Игра лигњи" пише магазин "Њузвик".

У поруци послатој родитељима и старатељима, Тим за заштиту образовања за савјет централног Бредфоршира у Британији упозорио је на "извјештаје да дјеца и млади копирају игрице и насиље из серије 'Игра лигњи' која није дозвољена за гледаоце млађе од 15 година". "Све је више забрињавајућих извјештаја о дјеци и младима који играју 'Игру лигњи' током боравка у школи.

Ова серија се може гледати путем других платформи, попут 'Јутјуба' и 'Тик Тока'. С обзиром на популарност програма, компаније су направиле бројне мини-игрице на основу емисије и на платформама за видео-игре", наводи се у поруци.

У поруци се истиче да се снажно савјетује да се не допушта дјеци да гледају серију јер је пуна насилног садржаја. Упозорење је објављено након што је директор основне школе "Сер Франсис Хил" у мјесту Линколн у Британији Герет Николс пријавио да неколико дјеце од око шест година опонаша сцене из серије.

Родитељи поменуте дјеце су обавјештени док је извршена и провјера мобилних телефона како би се утврдило да гледају серију без допуштења родитеља. И у другој основној школи у Источном Јоркширу, такође је било сличних инцидената са дјецом од седам и 11 година.

У Белгији су изражене сличне забринутости након што је откривено да неколико дјеце игра опасну верзију игрице "Црвено свјетло, зелено свјетло" из популарне јужнокорејске серије, а која је једна од најнасилнијих у емисији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана