Ученици оборили свјетски рекорд у брзини замјене гума

Танјуг
Foto: Агенције

БЕЧ - Познати аустријски ланац аутосервиса "Луцкy Цар", нашег земљака Остоје Матића, ушао је у Гинисову књигу свјетских рекорда.

Матићеви ученици најбржи су на свијету у мјењању све четири гуме на путничком аутомобилу. Екипа "Луцкy Цар-а" оборила је досадашњи свјетски рекорд у мјењању гума који је био на 58,43 секунде.

Наиме, Стефан Кузмић, Џафар Расул, Мерт Батмаз, Абдула Абдула, Димитри Лафазанис и Адриан Мандић промијенили су све четири гуме за само 49,03 секунде. Иначе, Миодраг Обрадовић био је главни тренер тима, а Лаура Марковић вођа екипе. Матић, који је и сам од ученика заната постао оснивач фирме, каже да је његова визија, која је основа компаније, да се почиње као ученик, постане шеф филијале и касније партнер франшизе са сопственом радионицом "Луцкy Цар".

"Наш рецепт за борбу против недостатка радне снаге, јесте да обучавамо сопствене младе и омогућавамо им стално напредовање у знању", додао је он. Директор компаније "Луцкy Цар" Митар Кос објаснио је да је ова фирма пре две године купила велики аустријски ланац "Мидас", који се бави механиком, као и заменом гума.

"Нашој компанији пуно значи што смо сада у Гинисовој књизи светских рекорда, што се у њој налазе имена наших ученика. Они су успели да уђу у историју. Наш циљ је био да покажемо да имамо врхунски тим, односно какви су тек наши мајстори, када имамо такве ученике", објаснио је Кос.

Он је указао да "Луцкy Цар" много полаже на радну снагу, њихово стално напредовање и образовање. "Годинама се боримо против недостатка радне снаге у нашој привредној грани и сваке године привлачимо ученике у нашу фирму", рекао је Кос додајући да "Луцкy Цар" има пуно поверење у своје запослене, а тако и ученике који су сада то поверење и оправдали на најлепши могући начин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана