У Бечу бициклисти ће моћи скретати десно и кад је возачима црвено свјетло

GS
У Бечу бициклисти ће моћи скретати десно и кад је возачима црвено свјетло

Беч је први град у Аустрији који је прошле године на јесен на 10 локација увео могућност скретања десно на црвеном за бициклисте.

Градске власти ускоро планирају проширити ову погодност на додатних 150 локација.

Развој бициклизма

Аустријска пријестолница континуирано потиче развој бициклизма. С једне стране интензивним проширењем бициклистичких стаза у које је протекле године уложено 26 милиона евра, а с друге стране побољшањима у свакодневном саобраћају, као што је могућност скретања десно на црвеном. Међутим, не значи сигурности свих учесника у саобраћају. Стога су све локације на којима је уведена ова могућност пажљиво провјерене, за што је задужена градска служба за организацију и техничка питања саобраћаја МА 46.

Ова служба је провјерила бројне локације које су окрузи и становништво предложили као погодне. Од априла ће на семафорима тих 150 локација бити постављени одговарајући саобраћајни знакови.

- Скретање на црвеном за бициклисте не само да скраћује вријеме чекања него вожњу бициклом као начином пријевоза чини још атрактивнијом – рекао је Мартин Блум, градски службеник за бициклистички саобраћај, преноси Аваз

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана