ТикТок: У САД 150 милиона корисника мjесечно

Танјуг
ТикТок: У САД 150 милиона корисника мjесечно

ПЕКИНГ - Кинеска друштвена мрежа ТикТок саопштила је да у Сједињеним Америчким Државама мjесечно има 150 милиона активних корисника, што је за 50 одсто више у односу на 2020. годину када их је било 100 милиона.

Тај податак изнijет је уочи свjедочења извршног директора Шоу Ци Чева пред Одбором америчког Конгреса за енергетику и трговину у четвртак, преноси Ројтерс.

ТикТок се суочава се са све већим притиском администрације америчког предсjедника Џозефа Бајдена и Конгреса, што подразумijева и позиве неких посланика да се апликација забрани јер би наводно могла да прослijеди податке америчких корисника влади у Пекингу.

У петак је још шест америчких сенатора подржало закон којим се Бајдену дају овлашћења да забрани ТикТок ради заштите националне безбjедности.

Апликација у власништву кинеске технолошке компаније ByteDance саопштила је да ће њени руководиоци ове недјеље доћи у Вашингтон како би образложили зашто апликацију не треба забранити.

ТикТок је прошле недјеље објавио да је Бајденова администрација затражила да се кинески власници одрекну свог удјела у компанији, а да би мрежа у супротном могла да се суочи са забраном у САД.

Европска комисија и још неколико западних влада забранили су коришћење ТикТока на уређајима својих службеника.

ТикТок је у септембру 2021. објавио да има више од милијарду корисника широм свијета.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана