Температура од -16 замрзла велику ријеку у Сеулу

ГС
Температура од -16 замрзла велику ријеку у Сеулу

СЕУЛ - Ријека Хан, која пролази кроз јужнокорејску престоницу Сеул, заледила се први пут после две године, након што је ту земљу током последњих дана захватио снажан хладни талас.

Јужнокорејска метеоролошка управа (КМА) пријавила је данас прво сезонско стварање леда на ријеци Хан, јер су се најниже јутарње температуре спустиле до минус 16,6 степени Целзијуса, преноси агенција Јонхап.

Замрзавање ријеке Хан десило се четири дана раније од 30-годишњег просјека, а примијећено је први пут послије две године, јер се на ријеци прошле године није створио лед због топле зиме, саопштила је КМА.

За Сеул и многа друга централна подручја у земљи од сриједе важи метео упозорење због веома хладног таласа, пошто су се најниже дневне температуре спустиле испод минус 20 степени Целзијуса.

Ни јужни регион земље није био изузет од надирања ове хладне струје, која се проширила из Сибира на југ, па је у граду Бусану, где најнижа дневна температура пала испод минус 10 степени Целзијуса, дошло до стварања леденог покривача на ријеци Нактдонг, први пут послије три године, саопштила је КМА.

Очекује се да ће се хладни талас, који се последњих дана проширио цијелом земљом и нанио доста штете становницима Јужне Кореје, задржати до следећег уторка или сриједе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана