“Тајм” објавио листу најутицајнијих људи за ову годину: Од Ентонија Фаучија до Викенда

Г.С.
“Тајм” објавио листу најутицајнијих људи за ову годину: Од Ентонија Фаучија до Викенда

Неке традиције ипак није прекинула ни непредвидива 2020. година па је тако магазин “Тајм” објавио традиционалну листу 100 најутицајнијих особа за ову годину.

Тим поводом дизајнирано је осам насловница, на којима су се нашли предсједница Тајвана Таи Инг-вен, покретачи “Блацк Ливес Маттер” покрета Патрис Колорс, Опал Томети и Алисија Гарза, имунолог Ентони Фаучи, бизнисмен Сундар Пикаји, медицинска сестра Ејми О'аливен, глумица Габриејла Јунион, кошаркаш Двејн Вејд и музичари Викенд (Ејбел Маконен Тесфаје) и Меган Ти Стелајон.

На листи сто најутицајнијих људи нашли су се и музичари Селена Гомез, Џоџо Сива и Холзи, кошаркаши Двејн Вејд и Јанис Андетокумбо те политичари Нејтан Лоу, Ангела Меркел и Џо Бајден.

На веб страници “Тајма” налазе се и текстови о свим људима који су проглашени најутицајнијима. Занимљиво је да текстове нису писали њихови новинари, него гости.

Леонардо ди Каприо писао је о активисткињи за Амазон Немонте Ненквимо, Мери Џеј Блајџ о Џенифер Хадсон, Тејлор Свифт о Фиби Волер-Бриџ, а Ким Кардашијан о Џоџо Сиви.

Листа је први пут откако постоји представљена у телевизијском преносу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана