Свjедочење папагаја о убиству послало их на доживотну робију

Танјуг
Foto: Илустрација

ЊУ ДЕЛХИ - Два мушкарца у Индији осуђена су на доживотну робију због убиства, у доброј мjери захваљујући "свjедочењу" папагаја, који се у тренутку злочина налазио у кући.

Аша Шарма и Рони Масеј осуђени су на доживотни затвор, плус на новчану казну од 72.000 рупија (874 долара), пошто је Аша признао да је убио своју тетку Нилам Шарму, уз саучесништво свог пријатеља, пише "Индија тудеј".

Њих двојица су, у фебруару 2014. године, ушли у кућу жртве у вријеме када су њен супруг Виџај и дјеца били одсутни, изболи је 14 пута, а чак девет пута уболи су њеног пса.

Главни разлог злочина био је пљачка, пошто је Аша знао гдје у кући стоје новац и накит, јер је тамо често боравио.

Након убиства, полиција није нашла никакве трагове, али јој је помогао папагај.

Птица је одмах послије убиства престала да једе, пије и говори, због чега је жртвин супруг Виџај помислио да је папагај можда био свједок злочина.

Виџај је, затим, почео да пред њим да изговара имена особа за које је сумњао да би могле починити убиство, да би папагај жестоко одреаговао на Ашуово име и почео да вришти "Ашу-Ашу". 

Виџај Шарма је тада затражио од полиције да испита Ашуа, који је на крају признао да је, заједно са Масејем, убио Нилам.

Током суђења, папагај је био поменут, али то "свједочење" ипак није прихваћено као доказ за суд, због законских ограничења. 

Папагај није доживио пресуду, јер је угинуо пола године послије Нилам. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана