Супруга Ел Чапа осуђена на три године затвора

Танјуг
Foto: Танјуг

ВАШИНГТОН - Амерички суд изрекао је казну од три године затвора Еми Коронел Аиспуро, супрузи мексичког нарко-боса Хоакина Ел Чапа Гузмана, након што је признала кривицу за помагање нарко картелу Синалоа.

Прије изрицања пресуде пред савезним судом у Вашингтону, Аиспуро (32) молила је америчког окружног судију Рудолфа Контрераса да покаже милост.

"Уз дужно поштовање, обраћам Вам се данас да изразим своје истинско жаљење због било какве штете коју сам можда учинила, и молим Вас и све грађане ове земље да ми опростите“, рекла је она.

Казна је мања од четири године затвора, колико су тражили тужиоци, а судија Рудолф Контрерас рекао је да је она била млада тинејџерка када се удала за краља дроге и да је сарађивала након хапшења у фебруару 2021. године.

Ема Коронел Аиспуро, која је ухапшена у фебруару, признала да је помогла свом супругу у управљању његовим криминалним пословима вриједним више милијарди долара. Мексички наркобос Ел Чапо проглашен је кривим за вођење криминалне организације која је прокријумчарила тоне дроге у САД због чега је осуђен на доживотну казну затвора 2019. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана