Суперјахта руског милијардера која вриједи 120 милиона долара иде на аукцију

GS
Foto: printscreen

Санкционисани руски милијардер Андреј Гурјев покушао је сваки трик да спаси своју суперјахту Алфа Неро. Сага о јахти која је отпловила у непознатом правцу почела је прошле године у марту када је рунда санкција америчких званичника оставила власнике санкционисане, а суперјахта Океанко усидрена је у луци Фалмут.

Сада се Влада Антигве и Барбуде спрема да прода Алфа Неро која је била усидрена у марини од фебруара 2022. године. Влада Антигве и Барбуде ће ускоро у медијима објавити обавјештење о продаји мегајахте која припада руском тајкуну.

Спријечити штету

Министар информисања Мелфорд Николас рекао је да је Алфа Неро "напуштена" у Антигви и Барбуди. Он је даље навео да потез Владе само покушава да спријечи даљу штету на луксузној јахти вриједној 120 милиона долара.

У саопштењу из Канцеларије премијера Антигве и Барбуде се наводи: 

- Обавјештење новинама и другим медијима бит ће објављено у периоду од десет дана, у којем ће јавност бити информисана о продаји јахте Алфа Неро, како би се испунили захтјеви закона за принудну продају. Влада Антигве и Барбуде ће продати јахту ономе ко да највец́у понуду - наводе.

Задивљујући интеријер

Подсјетимо да је јахта од близу 75 милиона долара Дмитријевича Пумпјанског назива Аксиома, шестоспратница са инфинити базеном и кином продата за 37,5 милиона долара. Према томе, Алфа Неро би имала среће ако достигне цијену између 60 и 80 милиона долара. 

Јахта вриједна 120 милиона је дјело холандског бродоградилишта Океанко, а дизајнирали су је Нуволари & Ленард са задивљујућим интеријером Алберта Пинта. Алфа Неро може да прими дванаест гостију у шест кабина на четири палубе.

Запањујући инфинити базен је ремек-дјело које се удвостручује као плесни подијум или хелиодром користећи хидраулични систем. Луксузна јахта укључује три одвојене трпезарије, плесну салу, теретану, козметички салон, спа центар, стаклени лифт са приступом на све четири палубе и клуб на плажи, преноси Аваз

Ко је Грујев

Андреј Гурјев је познати сарадник предсједника Руске Федерације Владимира Путина и раније је био у Влади Руске Федерације. Гурјев (62) је био бивши шеф ФосАгроа, а одмах послије санкционисања отишао је с те функције. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана