Суперјахта инспирисана дијамантима има водопад, кино и три базена

ГС
Суперјахта инспирисана дијамантима има водопад, кино и три базена

Италијански студио Gabriele Teruzzi Yachts & Design дизајнирао је импресивну суперјахту.

Ријеч је о концепту назваом Stella del Sud, који је инспирисан познатим Cartierovim 128-каратним дијамантом. Рендери приказују елегантну јахту оштрих линија дугу 110 метара, која има облик дијаманта, а посједује и спектакуларне стаклене странице које повезују све палубе. Стаклени панели имају функцију рефлексије свјетла тако да она константно свјетлуца.

Јахта је замишљена с дугом предњом палубом на којој се налази хелиодром, а ту је и приватни дневни боравак са софама у облику слова “Л” идеалан за забављање гостију.

Главна палуба посједује довољно простора за осам VIP кабина, теретану и просторију с клавиром која нуди фантастичан поглед.

Луксузни отворени клуб инспирисан краљевском плачом у Caserti. Велики простор садржи и три повезана базена на различитим нивоима, који стварају ефект водопада.

Јахта је “стратешки дизајнирана” како би сви путници имали неометан поглед на море из главног салона који окружују велики панорамски прозори, а који приказују свјетлосни “ефекат кише” током ноћи.

Дио јахте је и велика палуба с простором за дневни боравак, џакузијем те трпезаријом с великим округлим столом.

За власника је резервисан пространи апартман с два купатила, гардеробом и акваријем који је уграђен у строп изнад кревета.

Гостима је на располагању и кино које се подиже на палуби и користи предност мрачног окружења. Обје стране трупа имају по двоја врата која се отварају и пружају приступ пространим терасама површине 30 квадратних метара.

Суперјахта Stella del Sud је засад само концепт, али привлачи много пажње па би могла запловити морем у не тако далекој будућности, преноси Mondo.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана